U Gimnaziji „Tanasije Pejatović“ u Pljevljima održana prezentacija i dogovorni čas za polaznike seminara N i E radioamaterske klase.

Prvog dana vikenda Februara u Pljevaljskoj gimnaziji „Tanasije Pejatović“, Savez radio-amatera Crne Gore (Dragan Bobičić 4O4DB, Željko Drašković 4O6ZD i Đuro Vučinić 4O6AH ) organizovao je prezentaciju i dogovorni čas za polaznike seminara N i E radio-amaterske klase.

Interesovanje je bilo iznad očekivanog. Direktor Gimnazije g Dragan Zuković je veoma rado izašao u susret i dodijelio za održavanje seminara salu koja nam omogućava dobru prezentaciju video projektorom. Seminar će biti organizovan, osim za polaznike Pljevaljske Gimnazije i za sve zainteresovane u Pljevljima.

Svakog narednog vikenda sa početkom u 12 sati (subota i nedjelja) predavači Saveza Radio-amatera Crne Gore, inženjeri i Radio-amateri operatori “A” klase, održat će po dva časa dnevno, ukupno četiri sata za vikend.

Nakon završetka seminara, Savez će održati kontrolno polaganje i pomoći kandidatima da savladaju materiju, kako bi bili spremni za polaganje ispita koje se odvija uz prisustvo Agencije EKIP.

Neposredno prije video prezentacije u holu Pljevaljske Gimnazije „Tanasije Pejatović“ je održana tehnička prezentacija KT i UKT opreme te pokazan način
održavanja veze preko Bjelasičkog repetitora R4 i KT opsega. Interesovanje za seminar su pokazali i Pljevaljski Paraglajderisti, koji ovaj andrenalinski sport praktikuju.

Radio Klub “Breznica” u Pljevljima 4O6KLM registrovan je prošle godine i dobio je prostorije za svoj rad, za koje smo u pregovorima da zmijenimo za centar grada.

Svi polaznici seminara mogu se u Pljevljima javit Miljanu Ječmenici na mob. tel. 068 025 985 u vezi dogovora za predavanja.

Srdačan pozdrav polaznicima seminara želi Saveza radio-amatera Crne Gore

Vidimo se 09. februara u 12 sati u svečanoj sali Pljevaljske Gimnazije „Tanasije Pejatović“